I ove godine uoči blagdana sv. Franje Asiškoga želimo vam ponuditi jedan duhovni put. Bit će to duhovne vježbe u kojima će nas Franjo nadahnuti svojom vjerom i svojim iskustvom nasljedovanja Gospodina. Trajat će devet (9) dana, počevši od 25. rujna. Uoči početka duhovnih vježbi, točnije 24. rujna, u kasnim popodnevnim satima dobit ćete tzv. uvodno pismo s nekoliko konkretnih uputa za ove devetodnevne duhovne vježbe.

Kao nadahnuće za ovaj duhovni put uzeli smo ulomak iz pisma koje je sv. Franjo uputio Redu: "Svemogući, vječni, pravedni i milosrdni Bože, podaj nama bijednima da poradi tebe uvijek činimo ono što znamo da ti želiš..." Tekstove za razmatranja i molitve pripremili su fra Arturo Milici s La Verne i fra Marinko Klaić iz Pazina. Nešto više o njima možeš saznati niže.

Sveti Franjo je učitelj dobrog i svetog života. Vjerujemo da nam hod s njim može pomoći da i sami budemo bolji i svetiji. Ako nam se u tome želiš pridružiti, prijavi se ispunjajući online obrazac koji se nalazi niže dolje ispod informacija o voditeljima. Nakon što uneseš tražene podatke i pošalješ svoju prijavu, na svom mailu slijedi upute kako bi tvoja prijava bila potpuna.

Gospodin ti dao mir i dobro! +

Voditelji

Arturo
Fra Arturo Milici, OFM
La Verna (Italija)

Fra Arturo Milici rođen je u Messini 1975. Nakon nekoliko godina studija povijesti i književnosti, u dobi od 24 godine stupa u Red Manje braće na Siciliji. Nakon početne formacije i studija teologije, 2006. polaže svečane zavjete kao časni brat – ne svećenik. Od početka svog franjevačkog hoda pokazuje zainteresiranost za „kontemplativno bratstvo u misiji“, projekt sicilijanske provincije u kojem provodi dvije godine u alternativi između života u samotištu i evangelizacije na putu. Od 2009. do 2018. dio je „Europskog misijskog bratstva” u Palestrini. Na raspolaganju generalnom ministru franjevačkog Reda, skupa sa drugom braćom i bivšim generalom Reda fra Giacomom Binijem (1938.-2014.) animira tzv. „Nova franjevačka bratstva“ u Europi.

Whatsapp image 2018 09 12 at 09.48.16
fra Marinko Klaić, OFM
Pazin

Rođen sam 1980. u Vojvodini gdje sam završio osnovnu i dio srednje škole. U postulaturu franjevačkog Reda stupam 2003. u Samoboru, a doživotne zavjete polažem u Vukovaru 2009. kao brat laik (ne svećenik). Završio sam Institut za Teološku kulturu pri KBF-u u Zagrebu. Kroz različite službe do sada sam boravio u samostanu u Požegi i Trsatu, te od rujna 2013.u Palestrini (Rim) u Europskom misijskom bratstvu. Od srpnja 2016. živim u Pazinu u međuprovincijskom bratstvu. 

Ove duhovne vježbe su završile.

Kako bi ostali u toku i dobili obavijest o idućim duhovnim vježbama, prijavite se na naš newsletter.

Mary 498526 960 720

Prijava na newsletter

Ako želite primati novosti o e-duhovnim vježbama, upišite svoju e-mail adresu i prijavite se.

Vaša e-mail adresa bit će spremljena u sustavu Mailchimp koji služi za automatsko slanje newsletter mailova.
Pravila privatnosti sustava Mailchimp možete pročitati na ovom linku, kao i njihove uvjete korištenja ovdje.

Napomena: Ovo nije prijava za sudjelovanje na duhovnim vježbama nego na naš newsletter u kojem ćemo Vas
obavještavati o novim e-duhovnim vježbama i eventualnim drugim projektima.